قیمت خدمات ما

مانومتری

مانومتری

تکنیکی است که در آن فشار در قسمت های مختلف دستگاه گوارش اندازه گیری میشود. این کار با عبور دادن یک کاتتر حاوی مبدل های فشار از جنس جامد یا پر از مایع انجام می شود که از طریق بینی، دهان و یا مقعد به داخل لومن اندامی که مورد مطالعه قرار می گیرد انجام می شود. مانومتری در مری، معده و اثنی عشر، اسفنکتر اودی و رکتوم استفاده می شود.

مانومتری آنورکتال:

در این تکنیک از طریق یک مبدل فشار در مقعد، مکانیسم اسفنکتر آنورکتال و احساس داخل رکتوم را در بیماران مبتلا به بی اختیاری مدفوع یا یبوست ارزیابی می کنند. همچنین این تکنیک به پزشک متخصص کمک می کند که به تشخیص بیماری هیرشپرونگ و اختلالات مقعد و بی اختیاری مدفوع  دست یابد. در طی این روش تشخیصی، یک بالون باروستات در رکتوم باد می‌شود تا حس رکتوم و سازگاری آن را ارزیابی کند. آزمایش دفع بالون که اغلب همراه با مانومتری آنورکتال انجام می شود، امکان ارزیابی عینی عملکرد تخلیه را فراهم می کند.

مراقبت های لازم در مانومتری آنورکتال:

-روز قبل از انجام پروسیجر بیمار بایستی غذای سبک بخورد.

-از سه ساعت قبل بیمار بایستی ناشتا باشد ولی بیمار می تواند داروهای خود را با کمی آب میل نماید.

-تعداد دو عدد شیاف بیزاکودیل شب قبل از انجام پروسیجر و دو عدد شیاف بیزاکودیل در ساعت 5 صبح استفاده نماید.

- در روز انجام پروسیجر،مدارک پزشکی قبلی همراه بیمار باشد.

- در حین عمل بیمار بر روی پهلوی چپ دراز می کشد.

-یک لوله انعطاف پذیر کوچک که انتهای آن به یک بالون متصل است وارد مقعد می شود که بالون در مقعد بیمارباد خواهد شد که بیمار بایستی حس خود را بازگو نماید.

-آزمایش بین 10 تا 20 دقیقه طول می کشد و معمولا نتیجه تست سه الی چهار روز کاری زمان خواهد برد.  

-بعد از انجام پروسیجر بیمار قابل ترخیص است.

مانومتری مری:

برای بررسی عملکرد ماهیچه های مری کاربرد دارد. در صورتی که این ماهیچه ها به درستی عملکرد نداشته باشند ممکن است بیمار علائمی مانند سوزش سر دل، درد و سختی هنگام بلع، درد قفسه سینه و بازگشت مجدد غذا پس از بلع را تجربه کند. همچنین افراد در بیماری هایی نظیر آشالازی، اسپاسم منتشر مری و اسکلرودرمی نیاز به انجام چنین تستی را خواهند داشت.

مراقبت های لازم در مانومتری مری:

-بیمار حداقل 6 ساعت قبل از مانومتری بایستی ناشتا باشد.

-بیمار بایستی تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهد. در بعضی موارد پزشک نیاز دارد یک الی دو دوز از مصرف داروها را به تعویق اندازد.

-انجام مانومتری مری در اکثر موارد به صورت سرپایی انجام می گردد و مدت زمان انجام این تکنیک 45-30 دقیقه خواهد بود.

 -همراه داشتن مدارک پزشکی همانند گزارش آندوسکوپی و گزارش رادیوگرافی مری الزامی است.

-بیمار بهتر است نزد خود یک بطری آب داشته باشد.

-در ابتدای تست بیمار در پوزیشن نشسته قرار میگیرد و کاتتر نرم و نازکی از یکی از سوراخ های بینی وارد می شود و مرتب از بیمار خواسته می شود که با نی ازآب بطری بنوشد تا زمانی که کاتتر به معده رسیده که همان جا کاتتر فیکس خواهد شد. سپس بیمار در پوزیشن خوابیده قرار میگیرد.

- بیمار بایستی توجه داشته باشد که فقط در زمان های خواسته شده توسط پزشک یا پرستار عمل قورت دادن را انجام دهد. برای خوانش فشار معیار از بیمار خواسته می شود به مدت 30 ثانیه عمل قورت دادن را انجام ندهد.

-حسگرهای فشار کاتتر نحوه انقباض و شل شدن عضلات مری را هنگام بلعیدن اندازه می‌گیرند. حسگرها اطلاعاتی را به کامپیوتری می فرستند که الگوهای بلع بیمار را ثبت می کند تا پزشک آن را تجزیه و تحلیل کند. پرستار ممکن است برای اندازه گیری فشار در قسمت های مختلف مری کاتتر را به آرامی حرکت دهد.

-معمولا نتیجه تست سه الی چهار روز کاری زمان خواهد برد. 

مدت اقامت در بیمارستان: 1 روز

مدت اقامت در ایران: 3 تا 4 روز

قیمت: 250 دلار

درخواست ویزیت