سوالات متداول

آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم

  • چه توصیه هایی را به منظور حفاظت پرتویی پس از اسکن باید رعایت کنیم؟

    میزان رادیوداروی تزریق به شما بسیار اندک است و هیچگونه مخاطره ای قطعی ندارد. با این حال موارد زیر توصیه می گردد تا رعایت گردد: -از مواجهه با خانم باردار و کودکان زیر 10 سال تا 24 ساعت اجتناب کنید. -از سایر افراد فاصله 2 متری رعایت نمایید. -مایعات مانند آب زیاد بنوشید و در فواصل بسیار کوتاه ادرار نمایید تا رادیودارو سریعتر از بدن شما خارج شود. -24 ساعت پس از تزریق رادیودارو بطور کامل از بدن شما دفع گردیده است. -در صورتی که در فاصله زمانی کمتر از 24 ساعت پس از تزریق پرواز هوایی دارید، حتما از بخش برگه دریافت رادیودارو برای ارایه به فرودگاه را بگیرید.

  • چه نکاتی را باید قبل از انجام اسکن استخوان رعایت کنیم؟

    1. انجام این اسکن در خانمهای باردار ممنوع است. 2. نباید در فاصله زمانی ۲۴ ساعت قبل از انجام اسکن استخوان، مواد حاجب رادیولوژی دریافت نمایید. 3. لباس راحت بپوشید به گونه ای که بتوان آنرا به راحتى از تن خارج کرد. 4. اگر اسکن طحال فرعی برای کودک شما انجام می شود، می توانید کودک خود را در اتاق اسکن همراهی کنید و بهتر است اسباب بازی و خوراکی های مورد علاقه کودک را با خود همراه داشته باشید. 5. لازم نیست روز انجام اسکن ناشتا باشید و لطفا مایعات فراوان مانند آب بنوشید. 6. تمامی مدارک پزشکی، تصاویر و گزارش بررسی های مربوط به خود را حتما در روز انجام اسکن به همراه داشته باشید. 7. از آوردن همراه، بیش از یک نفر در روز انجام اسکن خودداری نمایید. از به همراه داشتن بانوان باردار و یا کودکان اکیدا خودداری کنید.

  • تشخیص آب مروارید چگونه میسر می شود؟

    معاینه دقیق توسط چشم پزشک می تواند وجود و وسعت آب مروارید، همچنین هر گونه مشکل دیگری که باعث کاهش دید یا ناراحتی می شود را مشخص کند. ممکن است علل دیگری علاوه بر آب مروارید به ویژه مشکلات پرده شبکیه و یا عصب بینایی باعث کاهش دید شود. چنانچه این مشکلات وجود داشته باشد، بعد از عمل آب مروارید ممکن است دید کامل به دست نیاید. در صورتی که این مشکلات شدید باشد، حتی عمل آب مروارید نیز ممکن است باعث بهبود دید نشود.

  • آب مروارید با چه سرعتی ایجاد می شود؟

    سرعت ایجاد آب مروارید نزد افراد مختلف متفاوت است و حتی ممکن است بین دو چشم نیز متفاوت باشد. اغلب آب مروارید هایی که با افزایش سن ایجاد می شوند در طی چند سال بتدریج بوجود می آیند. سایر آب مرواریدها به خصوص در افراد جوان و یا در بیماران مبتلا به بیماری قند خون ممکن است به سرعت و در طی چند ماه باعث کاهش دید شوند. بنابراین پیش بینی دقیق سرعت پیشرفت آب مروارید امکان پذیر نیست.

  • چه موقع باید جراحی آب مروارید انجام شود؟

    هنگامی که آب مروارید به حدی باعث کاهش دید شود که مانع انجام فعالیت های روزانه شود. این عقیده که آب مروارید بایستی جهت عمل "رسیده" باشد درست نیست. وقتی که آب مروارید ایجاد می شود عدسی چشم ضخیم و کدر می گردد. نور نمی تواند از آن به آسانی عبور کند و به این ترتیب باعث تاری دید می شود. جراحی آب مروارید هنگامی که نیازهای بینایی شما آن را ایجاب کند می تواند انجام شود.

  • درمان اختصاصی انحراف چشم در کودک بر مبنای چه معیارهای انجام می شود؟

    سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، تحمل کودک جهت پذیرش درمان های اختصاصی، علت استرابیسم، نوع استرابیسم و شدت آن

  • کاربرد عمل جراحی ویترکتومی چیست؟

    عمل جراحی ویترکتومی اغلب باعث بهبود بینایی یا تثبیت آن می شود. خون یا باقی مانده های ناشی از عفونت یا التهاب که ممکن است باعث انسداد یا محو شدن تصویر برای تمرکز بر روی شبکیه شود، با انجام جراحی خارج می شود. بافت آسیب دیده ای که ممکن است باعث جا به جایی، چروک خوردگی یا از هم گسیختگی شبکیه شود، با جراحی ویترکتومی خارج می شود. در صورتی که شبکیه در محل اصلی خود نباشد، بینایی کاهش می یابد. با این روش، همچنین می توان جسم خارجی را که به دنبال ضربه در داخل چشم گیر افتاده است، خارج کرد. در صورتی که این اجسام خارج نشوند، بینایی در اغلب موارد دچار آسیب می شود

  • پتوز مادرزادی چگونه درمان می شود؟

    در اغلب موارد، پتوز کودکان با جراحی درمان می شود. اگر تنبلی چشم هم وجود داشته باشد، ممکن است درمان با قرار دادن پوشش بر روی چشم سالم، استفاده از عینک یا قطره چشمی ضروری باشد. تشخیص لزوم انجام جراحی و انتخاب روش مناسب، بر اساس عوامل سن کودک، درگیری یک یا هر دو پلک ،شدت پتوز، قدرت عضلات بالا برنده و پایین آورنده پلک، وضعیت حرکات چشمی صورت می گیرد.

  • چه نکاتی را باید در عمل پیوند قرنیه رعایت شود؟

    - همیشه یک عینک آفتابی یا طبی بزرگ با شیشه مقاوم استفاده کنید تا از ضربه های اتفاقی جلوگیری کند. - از ورزش هایی مثل جودو، کشتی و فوتبال که در آن ها احتمال ضربه وجود دارد پرهیز کنید. - از فعالیت هایی که در آن ها احتمال ضربه وجود دارد خودداری کنید. - در موقع انجام شنا یا ورزش های عادی حتماً از عینک محافظ استفاده کنید.

  • چه تفاوتی بین لیزیک ، لازک و PRK می باشد؟

    در جراحی لیزیک: پس از برداشتن فلپ (ورقه نازکی) از قرنیه لیزر انجام می شود و بعد از انجام لیزر ،فلپ قرنیه به جای خود برگردانده می شود. در جراحی لازک: اپی تلیوم سطح قرنیه به کمک الکل برداشته می شود و سپس از لیزر اگزایمر استفاده می شود و مجددا فلپ اپی تلیال سرجایش برگردانده شده و بعد از عمل از لنز تماسی پانسمانی به مدت 3 تا 4 روز تا زمان ترمیم مجدد اپیتلیوم استفاده می شود. در جراحی PRK : اپیتلیوم سطح قرنیه به روش مکانیکی برداشته شده و پس از انجام لیزر اگزایمر از لنز پانسمانی روی سطح قرنیه تا بهبودی اپیتلیوم استفاده می شود.

  • در صورتی که نتوانیم از جراحی با لیزر اگزایمر استفاده کنیم چه انتخاب های دیگری به جز استفاده از عینک خواهیم داشت؟

    1- استفاده از لنزهای تماسی سخت 2- استفاده از لنزهای داخل چشمی

  • آیا احتمال بازگشت شماره چشم پس از عمل لیزیک وجود دارد؟

    احتمال بازگشت شماره چشم بستگی به عوامل متعددی مثل مدت ثابت بودن شماره چشم قبل از عمل، سن بیمار و میزان عیب انکساری اصلاح شده و میزان آستیگماتیسم قبل از عمل دارد.

  • چند روز پس از عمل لیزیک نیاز به مرخصی داریم؟

    اگر چه طول مدت درمان بستگی به عوامل مختلفی از جمله سرعت بهبود زخم دارد ولی به طور متوسط یک هفته استراحت پس از عمل توصیه می گردد.

  • چه مدت پس از عمل لیزیک می توانیم جهت اصلاح گواهینامه رانندگی، آزمون بینایی سنجی دهیم؟

    بسته به سرعت بهبود دید بعد از عمل این مدت از یک تا سه ماه پس از عمل متفاوت است

  • تا چه مدت باید از قطره های چشمی پس از عمل لیزیک استفاده کنیم؟

    به طور متوسط حداقل 3 ماه پس از عمل نیاز به استفاده از قطره چشمی اشک مصنوعی وجود دارد. قطره بتامتازون معمولا 2 هفته اول هر 6 ساعت و بعد از دو هفته (بسته به شرایط چشم و پاسخ قرنیه به لیزر) به تدریج کم شده و یا با قطره فلورمتولون جایگزین می گردد. قطره دیکلوپتین نیز معمولا روز اول بعد از عمل قطع می شود.

  • در صورت بازگشت بخشی از شماره چشم آیا می توان دوباره جراحی لیزیک نمود؟

    در صورتی که قرنیه ضخامت کافی بعد از عمل داشته باشد می توان مجددا جراحی نمود ولی باید دانست که معمولا ریسک عمل مجدد بیشتر از عمل اولیه است و باید پس از تصویربرداری از قرنیه امکان عمل مجدد مورد بررسی قرار گیرد.

  • آیا زایمان طبیعی یا سزارین بعد از عمل جراحی لیزیک با لیزر اگزایمر مشکل خاصی ایجاد می نماید؟

    جراحی لیزری ارتباطی با زایمان طبیعی یا سزارین ندارد.

  • آیا می توانیم پس از عمل لیزیک ورزش های سنگین مثل بدنسازی انجام دهیم؟

    کلیه ورزش ها به شرطی که به چشم ضربه ای وارد نشود پس از عمل منعی ندارد، ولی در مورد شنا بهتر است 2 ماه صبر کرد.

  • چند روز پس از عمل لیزیک می توانیم با مانیتور و کامپیوتر کار کنیم؟

    استفاده از مانیتور به خصوص نوع LCD یک هفته پس از عمل منعی ندارد ولی بهتر است تا زمانی که چشم کاملا آرام نشده از انجام کارهای طولانی مدت و ظریف چشمی پرهیز نماییم.

  • چه مدت پس از عمل لیزیک باید از عینک آفتابی استفاده کنیم؟

    امروزه توصیه می شود به خاطر اثرات اشعه ماوراء بنفش روی استرومای قرنیه که در حال شکل گیری مجدد می باشد، حداقل تا 6 ماه از مواجهه با نور مستقیم خورشید و منابع دیگر اشعه ماوراءبنفش به خصوص در فصول گرم خود داری نموده ولی استفاده از عینک آفتابی در محیط های سر بسته مثل منزل و محیط کار لازم نیست.

  • چه مدت طول می کشد تا پس از عمل لیزیک به دید نهایی و مورد انتظار خود برسیم؟

    معمولا دید پس از عمل روز اول خیلی خوب است و در روزهای بعد مقداری کاهش می یابد ولی به تدریج با منظم شدن لایه های اپی تلیوم قرنیه دید روز به روز شفاف تر می گردد و از 2 هفته تا سه ماه پس از عمل به حد مورد انتظار می رسد. بدیهی است استفاده به موقع از قطره های تجویز شده در تسریع بهبود دید و تثبیت آن نقش بسزایی ایفاء می نماید. این مسائل به خصوص در مورد عمل لازک و PRK بیشتر صدق می کند. البته دید نزدیک ممکن است تا یک ماه پس از عمل تار باشد که به تدریج بهبود می یابد. افرادی که قبل از عمل سن بالای 40 سال داشته اند، پس از عمل باید از عینک مطالعه استفاده کنند.

  • مصرف لنز تماسی از چه مدت قبل از عمل لیزیک باید قطع شود؟

    لنزهای تماسی نرم دو هفته، لنزهای تماسیRGP سه هفته و لنزهای سخت PMMA، چهار هفته قبل از عمل باید کنار گذاشته شود.

  • آیا بیمارانی که باردار بوده یا شیردهی دارند، می توانند عمل لیزیک کنند؟

    به علت افزایش هورمونهای استروئیدی در زمان بارداری و شیردهی احتمال بازگشت شماره چشم پس از عمل بیشتر از افراد عادی بوده و بهتر است این بیماران چند ماه پس از بازگشت به وضعیت عادی عمل کنند.

  • آیا می توان پیر چشمی را هم با جراحی لیزری درمان نمود؟

    هنوز لیزری که بتواند پیر چشمی را هم درمان نماید، استفاده عمومی پیدا نکرده است بنابراین بیماران نزدیک بینی که بالای چهل سال دارند پس از عمل باید جهت کارهای نزدیک و مطالعه از عینک استفاده کنند.

  • چه نکاتی را باید قبل و بعد از عمل جراحی لیزیک رعایت کنیم؟

    بهتر است چند روز قبل از عمل روزی سه بار با شامپو بچه رقیق شده در آب، لبه های پلک و مژه ها را شستشو دهیم، بعد از عمل طبق دستور پزشک سر موقع از قطره ها استفاده نماییم. اگر لنز تماسی از چشم خارج شده آن را دور انداخته در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه نماییم. تا وقتی لنز تماسی داخل چشم می باشد. ( 3 تا4 روز اول بعد از عمل) از شستن صورت و استحمام ( برخورد آب به چشم ) پرهیز نماییم .استفاده از مواد آرایشی چند روز قبل از عمل باید متوقف شود و حداقل دو هفته بعد از عمل نیز نباید از آن ها استفاده نمود. در صورت خشکی چشم این محدودیت ممکن است تا چند ماه بعد از عمل ادامه یابد.